Så börjar vår semestertripp i husbilen komma mot sitt slut. I måndags kom vi ju till Tandådalen. Det var väldigt lugnt i hela dalen... inte mycket folk men ändå inte helt öde. Igår tog jag med mor, far och hund på en fjällpromenad upp på hundfjället. Vilken underbar utsikt! Tror jag hittade min plats på jorden... bara att njuta och vara i nuet. Det blev en promenad som jag sent kommer att glömma. Jag har ju alltid drömt om att åka till fjällen sommartid. Även om promenaden inte blev som jag tänkt är jag mer än nöjd. Den upplevlesen av de vyerna är godis för ögat.

Vi var ute i över fyra timmar och väl nere vid husbilen igen var det en trött pappa och mamma. Hunden var inte så pigg hon heller. La sig i solen och sov många timmar. När hon gick in i husbilen snarkade hon högljut och märkte inte ens att jag lämnade bilen... då är man bra trött om man heter Lava.

Iförmiddags gav sig jag och Lava ut på en ny tur. Den här gången runt ett fjäll som kallas Västra Kalven. Promenaden tog straxt över 2½ timme och gick tillmestadels genom myrmark... blött, blött, blött men det var det värt. Den promenaden i kombination med den igår kompliterade min fjällupplevelse för den här gången. Men jag kan lova att det inte var sista gången som jag är i fjällen sommartid. Mera naturskön upplevelse får man leta länge efter.


Blött...blött...blött...


Idag åkte vi söder ut. Vår sista anhalt blev Stöllet i tiomilaskogen, en pyttecamping precis vid klarälvens kant. En lugn och skön plats att tillbringa sista campingnatten på. I morgon åker vi hemåt Örebro. På fredag ska vi ner till Varamon och fira lilla Linus.

Så summa sumarum av de dagar som hittils förflutigt har varit mycket bra. Mr sunshine har varit med oss de två sista dagarna och gjort allt lite lättare... ställen att torka kläder på i en husbil är ju inte allt för många precis...

Många fina kort och minnen har dessa dagar bjudit på och jag längtar att senare få se på korten och minnas underbara dagar.

Fler foton kommer och kan även ses på:

Nordliga breddgrader 2010