Här skrivs det inte mycket... har inte riktigt haft tid eller ork att sitta vid datorn.
Men nu kommer en kort uppdatering om läget.

Vårat liv rullar på, matte jobbar och vovvarna hänger med. Vi går våra långrundor varje dag vilket känns har gett stort resultat. Lava har blivit MYCKET lugnare och går till 90% lugnt bredvid mig på koppelpromenaderna till skillnad från 90% full fart förut... Det känns skönt att jag äntligen kan vara ledare för mina vovvar och inte bara bromskloss i kopplet...

På söndagar har vi varit på apporteringsträning. Även där känns det som Lava gör stora framsteg. Det är kul när det går framåt!

I lördags var vi på Swedish Game Fair vid Tullgarns slott. Det var en jättestor jakt och fiske mässa. Både Sv. Parsonklubben och Weimaranerklubben (Sv. kontinentala fågelhunds kl.) var på plats. Andledning till att vi åkte dit var att min vän Cilla skulle stå i parsonmontern så varför inte. Båda mina hundar var med och bidrog till att vara söta och fina framför montern =). De satt snällt i sin komposthage och gjorde inget större väsen av sig. Lava fick följa med ibland över till Weim. montern. Jack russell klubben var också där och hade byggt upp ett konstgryt. De hade ett grävlingskin i kitteln så jag kunde inte låta bli att testa Brownie. Han stack snabbt in i gång 2, fram till kitteln...insåg att det inte var någon levande grävling. Men jag lyckades peppa honom till skall. Han vände och stack vidare till 1.an. Kom till skall, men släppte och stack tillbaka till 2:an...inget skall...och så höll han på en stund, runt runt... och letade efter den levande grävlingen som lyste med sin frånvaro. Tillslut så lyckades jag kalla ut honom...kul hade han i allafall.
Vid 13 var det träning inför terrier racet. Var ju tvungen att testa min lilla F1:a där också. Men han är för rolig...De har ju munkorg på dig och springer 4 hundar tillsammans. Man stoppar in dem i en startbox med ett skin utanför (Precis som greyhoundracing). Alla hundar sprang efter skinnet vid start...utom en...gissa vem...min lilla pojke....han letade efter matte...när han såg mig drog han på och kom till mål. Andra loppet gick det lite bättre. Jag ropade på honom hela vägen så han vissta vart jag var...och gissa vem som kom först i målVäl i mål fick han intresse av skinnet, men matte var viktigare. Synd att det bara var träning... tävlingen var senare och vi var tvungna att åka innan. Förhoppningsvis lyckades Cilla få några bra kort på min lilla sprinter.

Nej nu är det dags att börja göra i ordning oss för dagen, i eftermiddag är det "tävling" på hundkursen som jag är med och håller och båda mina ska köra freestyle, ska bli kul att se!