Måste först bara skryta lite om vårt helt underbara skånska vårväder! Solen skiner och det är en massa plusgrader.

I går var vi ute tillsammans med Tina och hennes två vovvar i skogen och spårade igen. Brownie fick ett "personspår" med boll på slutet. Spåret var förlagt på ett kalhygge och avslutades i lite "träskmark". Jag ville se hur Brownie skulle betee sig när han var tvungen att gå igenom vatten. Han gick spåret lite flackigt och tappade lite här och var, men jag hade inte lagt det så snällt insåg jag sen. (Var tvungen att gå tillbaka på en stig, och det blåste så min doft hamnade nog över hela kalhygget!) Han gick i allafall genom vattnet och spårade upp sin älskade boll. Duktig pojke!

Lava spårade som en gud återigen, vilken underbar spårhund jag har fått! Jag drog även endast klöv denna gång och hon går vekligen jättebra. Jag höll emot i linan så att hon verkligen låg på när hon var säker på spåret, och det var hon. Jag hade lagt spåret i delvis en uppförsbacka. När Lava gick mitt i spåret och verkligen låg på la jag tyngden i linan och hon ordagrant drog mig uppför backen när hon spårade. Hennes stolta beteende när hon hittar klöven är obetalbar. Hon verkligen älskar att springa omkring med klöven och visa alla!

När vi hade gått klart spåret gick vi till en liten "pöl" och lät hundarna bada. Tinas hundar badade utan problem och Brownie badad bara han fick hämta en pinne. Lava gick förvånansvärt i hela hon, men ville inte simma...men vi är på god väg.

När vi kom "hem" igen fick hundarna var sin duschstund med det nya shampoot, jäklar vad gott det luktar nu!

På eftermiddagen tränade jag och Brownie lite lydnad, vad fokuserad han kan vara!!!

Insåg att jag har glömt att skriva om Malmö utställningen! (ska skriva in kritiken på hemsidan).
Det var bara Lava och en juniortik till. Domaren var från Kroatsien tror jag...Lava tyckte inte om henne...domaren fick inte ta på Lava...hon var läskig...men domaren var bra och tvingade inte Lava till något. Vi sprang våra varv och Lava fick en 1:a med CK och bästa juniortik. I bästa tik ville inte mitt grå energimonster alls...när vi sprang runt allihopa började Lava att galoppera...hon ville inte alls...en hund som inte travar och som inte gillar domaren...ska inte bli placerad så hon åkte ut (eller ska vi kalla det 6:e bästa tik), hon var i alla fall med! Längst ner i kritiken står det....skulle behöva mera ringträning *ler*

Mina hundar ger mig verkligen helt underbara glimtar!!!