I  torsdags packade jag in tält, luftmadrass, kläder och Lava och åkte till Hällefors för weimaranerklubbens pingstläger.


Mellan 16-18 var det inkvartering och kl. 18 var det dags för föreläsning med Anders Landin, därefter gemensam grillning.


Fredagen bjöd på vattenträning och sök/släpspår.

På förmiddagen var det vatten. Lava var lite hetsig innan vi kom till vattenplatsen. Hon fick sitta passiv en stund. Hunden innan oss hämtade inte in truten så Lava fick göra ett försök. Satte henne, ett skott sköt och jag skickade henne på den redan liggande fågeln. Utan tvekan simmade hon ut, tog truten och kom hem igen, kom med den på land och droppade den. Lite senare fick jag chans att skicka henne på en egen kastad trut, även den simmade hon ut och bärgade hem...men droppade den. Resten av vattenpasset satt hon lugnt och fint bredvid mig medens det kastades och sköts... duktig tjej.


Eftermiddagen var vi i spårskogen och drog släpspår och körde sökruta. Släpspåret gick galant, snabbt ut och snabbt in med kaninen med fin avlämning. Även sökrutan gick bra. Vi la ut på kråkor och en trut. Truten bärgade hon hem snabbt utan problem, kråkorna markerade hon tydligt men tog dem inte. Jag följde med henne ut och då bar hon en kråka en liten bit, men den tillhörde inte favoriten av vilt.

När vi kom tillbaka till lägerplatsen hade mamma, pappa och brownie kommit för ett litet besök.


Lördagen börjades med lydnad. Det var ett väldigt bra pass som innehöll mycket stadga. Lava var superduktig och satt passiv utan koppel när dummys kastades hej vilt... duktig flicka!!!


På eftermiddagen hade vi vattenträning ingen. Lava satt mycket lugnt och fint i både skott och kast, simmade snabbt ut och bärgade hem fåglarna. När hon kom upp på land sprang jag en liten bit så hon fick följa efter och lämna av. Gick jättejätte bra.


I går kväll tog jag mitt första dopp...fan vad kallt! Testade även att ligga på spikmatta igår... man lär sig nog att ignorera smärtan efter ett på gånger....


Idag har vi haft släp/sök. Eftersom lavas släpspår går så bra hoppade jag över det och körde sök istället. Först testade vi sökrutan med två måsar, en fasan och en rapphöna. Lava sökte på bra och kom hem med alla. Favoriten blev verkligen fasanen =)

På eftermiddagen var det tänkt att vi skulle träna lydnad men med lite schemakrockar här och var blev det inget så vi åkte hemåt i stället.


Summering av lägret är att jag är så himla nöjd med min lilla tjej. Hon har skött sig strålande i alla situationer och varit så himla duktig. I jämförelse med förra året inser jag nu hur mycket lava har utvecklats stadgamässigt. Förra lägret var hon en riktig pina, men efter detta läger är jag så nöjd med min vovve. Fan vad hon är bra!


Under helgen har mamma och pappa bott hemma hos mig och varit Brownie och Festisvakt. Det har varit så skönt att slippa tänka på hur Brownie har det hela tiden och bara ägnat mig åt Lava.


Även om jag är helt slut efter helgen så har det varit väldigt roligt och en andningspaus i all oro över jobbet.